Információk rólunk Szükséges eszközök, anyagok Az oktatás költsége Referenciáink Oktatás Gyakran Ismételt Kérdések
         

 

CSALÁDI VÁLLALKOZÁSUNK BEMUTATÁSA

Ólomüveg Stúdiónk családi vállalkozásként működik 1998 óta.

 Ez persze nem jelenti azt, hogy ekkor kezdtem el művészeti dolgokkal foglalkozni, ugyanis ezt megelőzően építési kivitelezőként, épületek generál kivitelezése mellet belsőépítészettel is foglalkoztam. A fafaragást mintegy 25 éve tanítom. Faragott bútoraim és tárgyaim szülőföldem (Székelyföld) népművészeti értékeit örökítik tovább. Életem során már sokszor váltottam szakmát és ezáltal teljesen más tevékenységben leltem örömömet. Egyszerűen szólva a kihívások vonzanak. Az ólomüveg készítés sokoldalúsága mondhatni azonnal megragadott és azóta tevékenységem 80 %-át ez teszi ki.

Nagyon fontosnak tartom, hogy szeretettel csináljuk azt amit csinálunk, hiszen ezáltal termékünk más jelleget kap még akkor is ha ez megrendelő részére készül és nem utolsósorban mi is örömünket leljük benne. Feleségemmel közösen dolgozunk nagyon nagy örömünkre. Közösen álmodjuk meg, tervezzük és kivitelezzük alkotásainkat. Szenvedélyünkké vált az alkotás és a technikában rejlő lehetőségek kiaknázása.

 Magyarországon egyedülálló módon vállalunk oktatást, hiszen tanítványainkkal családias légkört tartunk fenn, diákjainknak "kulisszatitkainkba" is bepillantást engedünk. Tanítványaink visszajárnak szakmai eszmecserére folyamatosan, ami azt bizonyítja, hogy sok esetben baráti kapcsolatok is szövődnek.

Azért, hogy minél több információt szerezzünk Floridában tanulmányoztuk a technikát és a leggazdagabb színes anyagot sikerült beszereznünk. A számítógép nyújtotta tervezési lehetőségeket is kihasználjuk és a gömbpaláston egyedi tervezési programot dolgoztunk ki. Az oktatás után mindenkinek segítünk a legideálisabb szerszámok eszközök beszerzésében illetve a szakmunkás bizonyítvány beszerzésében.

 Tiffany-lámpák reprodukciói mellet saját tervezésű munkáink gazdagítják palettánkat. Munkáink között szerepel középületi és igen sok magán megrendelés. Több nagyszabású munkában sikeresen vettünk részt. Nagy hangsúlyt fektetünk a tervezésre, mivel úgy gondoljuk, hogy elsősorban ott dől el az elkészült alkotás színvonala. Megbeszélés alapján a helyszínen felmérést végzünk, ilyenkor mutatjuk be az üvegben rejlő lehetőségeket, ehhez mintákat, fotókat, katalógusokat viszünk.   Szükség esetén az üvegbefogadó fém vagy fa szerkezeteket is legyártjuk, gyártatjuk.

Kérésre szakmailag és pénzügyileg korrekt ajánlatot készítünk, a lehetőségekhez igazodva, rövid határidővel. Természetesen a minőségre és határidők betartására ügyelünk.

Bejelentkezés esetén este, vagy hétvégén is fogadjuk vendégeinket.
Eddigi munkáinkból nyújt ízelítőt az internetes galériánkban szereplő néhány fotó.

Örülünk, hogy megkereste oldalunkat! Reméljük, hogy személyesen is eljön stúdiónkba!


Üdvözlettel: Ambrus Aladár és Ambrusné Dakó Katalin

ELÉRHETŐSÉGEK: 1154 Budapest Beller Imre 119

tel:0036 1 3073007 vagy 0036 20 3370757

www.faszobraszat.hu/olomuveg
e-mail aladar@fafaragas.info